BRIGITA

feministi, aktivisti ja opiskelija

Haluan rakentaa antirasistista ja feminististä yhteiskuntaa sekä puolustaa hyvinvointivaltiota, joka torjuu ilmastonmuutosta. 

Feminismi ja ihmisoikeudet

Vihreiden nuorten tulee joka tilanteessa edistää kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta ja puolustaa ihmisoikeuksia.

Hyvinvointivaltion puolustaminen

Vihreän politiikan ytimessä tulee ympäristön- ja luonnonsuojelun ohella olla köyhyyden ja eriarvoisuuden torjunta sen eri muodoissa.

Jaksaminen ja avoimuus

Vaaditaan panostuksia  mielenterveyspalveluihin ja rikotaan mielenterveysongelmiin liittyviä haitallisia mielikuvia. Pidetään huolta myös omien aktiiviemme jaksamisesta

Aito moninaisuus

Tehdään töitä aidosti yhdenvertaisen järjestön eteen. Huomioidaan ihmisten moninaisuus viestinnässämme ja toiminnassamme. Pidetään tiukasti kiinni vähemmistöjen oikeuksista. 

KUKA?

BRIKSU

23-vuotias punavihreä feministi, Vihreiden nuorten puheenjohtaja ja aktivisti. Olen mukana politiikassa, sillä haluan yhteiskunnastamme ja maailmasta antirasistisen ja feministisen. Haluan, että myös tulevat sukupolvet saavat elää  hyvinvointivaltiossa. Hyvinvointivaltiota pitää kehittää entistä paremmaksi.

Olen syntynyt Jyväskylässä ja asunut siellä Huhtasuon ja Pupuhuhdan lähiöissä. Olen kosovolaisen rakennusmiehen ja kokin kaksikielinen tytär. Suomi on aina ollut moninainen ja haluankin tehdä töitä sellaisen Suomen puolesta, jossa tuo moninaisuus tunnustetaan ja jossa sitä arvostetaan.

Isäni pakolaistausta ja perheeni ovat yksi syy sille, miksi lähdin mukaan politiikkaan. Haluan maailman, jossa rajoja ei suljeta, kun ihmiset pakenevat sortoa ja sotaa. Haluan maailman, jossa hyvinvointivaltio pitää huolta ihmisistä heikossa ja epävarmassa tilanteessa.

Kansainvälisen IB-lukion jälkeen päädyin opiskelemaan politiikan tutkimusta Suomen kauneimpaan kaupunkiin Tampereelle. Olen perheeni ensimmäinen yliopistossa. Minua onkin aina kiinnostanut, miksi maailmassa on eriarvoisuutta, rasismia, sortoa ja sotia.

Maailmassa on tällä hetkellä yli 70 miljoonaa pakolaista. Samaan aikaan rajoja suljetaan ja rasismista tulee entistä salonkikelpoisempaa. Maailman hyvinvointia ja vaurautta tulisi saada jaettua tasaisemmin. Meidän on myös purettava rasistisia ja syrjiviä rakenteita, jotka vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin ja kaventavat heidän oikeuksiaan. 

Nuorten hyvinvointi on yksi tärkeimpiä asioita yhteiskunnassamme. Liian moni nuori kärsii masennuksesta ja uupumuksesta. Samaan aikaan nuorille on sälytetty aivan liian suuria vastuita: ilmastonmuutoksen torjunta ja maailman epäoikeudenmukaisuuksien korjaaminen. Olen itsekin kokenut suurta voimattomuutta ja uupumusta. Meidän tulee panostaa mielenterveyspalveluihin ja rikkoa mielenterveyden ongelmiin liittyviä haitallisia mielikuvia.

Olen työskennellyt vihreässä eduskuntaryhmässä avustajana. Puoluepolitiikan lisäksi olen ollut perustamassa antirasistista ja feminististä järjestöä Fem-R. Olen toiminut myös ihmisoikeusjärjestössä Amnestyssä. Lisäksi vedän ystäväni kanssa Mitä vittua? -podcastia. 

TEKOJA JA POLITIIKKAA

  • Ellun kanat 2018 mahdollisuusviestijä yleisön suosikki – Yhdenvertaisemman Suomen tienraivaaja. 
  • Vihreän eduskuntaryhmän avustaja 2018-2019.
  • Fem-R perustaja ja toinen puheenjohtajista vuonna 2018. 
  • Vihreän eduskuntaryhmän avustaja 2018-2019.
  • Vihreät nuoret hallitus 2018 – kansainvälisten asioiden vastaava.
  • Jyväskylän vihreät nuoret 2017 – sihteeri
  • Jyväskylän vihreät nuoret 2016 – tapahtumavastaava